Nyttigt surdegsbröd
Här är ett recept på nyttigt surdegsbröd som tar ett par dagar att baka. Passar bra till en nyttig frukost.
Detta bröd recept är bland mina favoriter – blir riktigt gott och man får den där känslan av hembakat.
Tillagning av nyttigt surdegsbröd
2 limpor
Dag ett
Blanda rågkross, kruskakli, linfrön och mjöken och låta koka upp i en kastrull – tid: cirka 30 minuter.
Blanda i rågsurdegen, förvara i rumstemperatur och täck med plast över natten.
Dag två
Ta det rivna äpplet och mjölet blandningen av surdeg och arbeta degen tills den inte kladdar.
Splitta degen i två limpor och i med dem i brödformer.
Låt jäsa under en bakhundduk i cirka 60 minuter.
Strö över linfrön och eventuellt solroskärnor.
Låt bröden stå i ugnen i cirka 30 minuter på 225 grader, tills det känns genomgräddat.
Ingredienser till nyttigt surdegsbröd
1 dl kruskakli
1 dl rågkross
1 dl rågsurdeg
3 tsk salt
7 dl mjölk
1 dl krossat linfrö
1 rivet äpple
17 dl special vetemjöl
Mer brödrecept kan du hitta på brödrecept.nu.