Nyttigt surdegsbröd

Här är ett recept på nyttigt surdegsbröd som tar ett par dagar att baka. Passar bra till en nyttig frukost.
Detta bröd recept är bland mina favoriter – blir riktigt gott och man får den där känslan av hembakat.

Tillagning av nyttigt surdegsbröd
2 limpor

Dag ett

Blanda rågkross, kruskakli, linfrön och mjöken och låta koka upp i en kastrull – tid: cirka 30 minuter.
Blanda i rågsurdegen, förvara i rumstemperatur och täck med plast över natten.

Dag två

Ta det rivna äpplet och mjölet blandningen av surdeg och arbeta degen tills den inte kladdar.
Splitta degen i två limpor och i med dem i brödformer.
Låt jäsa under en bakhundduk i cirka 60 minuter.
Strö över linfrön och eventuellt solroskärnor.
Låt bröden stå i ugnen i cirka 30 minuter på 225 grader, tills det känns genomgräddat.

Ingredienser till nyttigt surdegsbröd

1 dl   kruskakli
1 dl  rågkross
1 dl  rågsurdeg
3 tsk  salt
7 dl  mjölk
1 dl  krossat linfrö
1  rivet äpple
17 dl  special vetemjöl

Mer brödrecept kan du hitta på brödrecept.nu.

, , ,

Kommentera receptet