Kosttillskott

Kosttillskott används till att få sig i viktiga delar i kosten som man annars inte får i sig tillräckligt av. Om man till exempelvis är allergisk mot mjölk så kan man behöva järntillskott för att kompensera upp.

Det kan vara vitaminer och mineraler, omega 3, protein, kolhydrater, järn, kalcium och allt annat du får i dig normalt. Innan man börjar äta kosttillskott så bör man tänka till och fråga sig om det gör någon nytta.

Får du redan i dig tillräckligt av motsvarande tillskott? Kroppen kan bara ta upp en viss mängd av ämnen, om du redan får i dig max mängden så är det ingen vits med att ta kosttillskott.

Vanliga användningsområden

  • Väldigt smala människor som har svårt att gå upp i vikt kan ta kosttillskott i form av protein och kolhydrater.
  • Vid hård träning
  • Allergiker

Själv tar jag två typer av kosttillskott. Ena i form av protein och kolhydrater efter jag har tränat, detta för att hämma musklernas nedbrytning. Det andra kostillskottet är en multivitaminstablett som ersätter grönsaker och lite andra viktiga vitaminer och mineraler, då jag inte äter speciellt mycket av sånt.

Alla som tränar behöver inte ta tillskott efteråt, utan bara om du tränar tungt på långa och intensiva pass. Om du har varit ute och sprungit i 45 minuter så kan det gott och väl räcka med en banan efteråt.

Vill du handla billigt så köper du kosttillskott online.

Omega 3 + Krill från Natusal