Så grillar du nyttig mat som smakar gott!

Att grilla känns för många som en sommarritual. Det är dags att ta fram grillen och börja laga några goda rätter! För att få bättre smaker, prova att grilla över en eldstad utomhus på sommaren. Allt du behöver är en eldstad med galler och du har allt för att sätta igång. Det finns många olika sätt att grilla på som alla ger en hälsosam och smakrik upplevelse. Fokusera på friska ingredienser som exempelvis grönsaker, fisk och kyckling. Lägg till lite olja, citron eller kryddor för extra smak. Njut av din hälsosamma och goda grillning!

Grillad portabello med två sorters lök

Grillad portabello med två sorters lök är en riktig smakupplevelse. För att få det bästa resultatet rekommenderar vi att du använder en kolgrill eller gasolgrill. Börja med att skölja och torka portabellosvamparna, och skiva dem sedan i tunna skivor. Lägg dem sedan på grillen och grilla dem till de har fått fin färg och mönster. När svamparna är klara, ta bort dem från grillen och lägg dem åt sidan. Skala och hacka löken, och lägg den sedan på grillen tillsammans med olja, salt och peppar. Grilla löken tills den blir mjuk och gyllene brun. Lägg tillbaka svamparna på grillen tillsammans med löken, stek allting ordentligt innan du serverar det varmt som ett huvudrätt eller som en del av en buffé.

Sallad med burrata och grillad nektarin

Sallad med burrata och grillad nektarin är en läcker och fräsch sommarmåltid. Den perfekta kombinationen av sött, salt och syrligt gör den till ett utmärkt val för att njuta av på en varm dag. För att börja, skiva upp nektariner i tunna skivor och grilla dem tills de har fina grillmärken. Lägg sedan ner dem i en stor skål tillsammans med hackade grönsaker som tomater, gurka, paprika och rödlök. Blanda sedan allt med olja och vinäger efter smak. När det är klart kan du toppa din sallad med burrata som ger den extra smak och konsistens. Servera sedan din sallad med grillade nektariner tillsammans med bröd eller potatis för att få en fullständig måltid!

Grillad ananas med jordgubbar

Grillad ananas med jordgubbar är en läcker och fräsch sommardessert som passar perfekt efter en god måltid. För att göra den, börjar du med att skiva ananasen i klyftor och lägga dem på grillen. Låt dem grilla tills de får fina grillmärken och blir mjuka. Ta sedan bort dem från grillen och lägg dem på ett fat. Toppa sedan med jordgubbar, honung, grädde eller annat som du tycker om. Servera sedan desserten varm eller kall – det är upp till dig! Grillad ananas med jordgubbar är enkelt att göra men smakar fantastiskt! Det är den perfekta avslutningen på en härlig sommarmiddag.

Kommentera receptet