Nyttiga pannkakor

Pannkakor är redan ganska nyttigt och näringsrikt i det vanliga klassiska receptet, men om du vill ta steget längre till ännu mer nyttigt så är detta recept nåt att prova på.

Tillagning av nyttiga pannkakor

Börja med ägg, mjöl, linfröna, hälften av mjölken och lite salt.
Vispa lite och tillsätt sedan resten av mjölken.
Häll i lagom med smet (ca 1dl) i stekpannan och stek till pannkakan har en fin gyllenbrun färg.
Servera med lite färska bär istället för socker eller sylt.

Ingredienser till nyttiga pannkakor

  • 4 ägg
  • 8dl mjölk
  • 2dl dinkelmjöl
  • 2dl boevetemjöl
  • 0,5dl krossade linfrön
  • 1 tesked salt
  • Samt måttligt med smår till stekning

Näringsinnehåll i detta recept på nyttiga pannkakor

Per portion: 272 kcal, 13g fett, 8mg kolesterol, 27g kolhydrater, 12g protein, 5g fiber, 471mg natrium, 336mg kalium.
Dagligt intag: kalcium (24%), fiber (20%)

, , ,

1 kommentar till “Nyttiga pannkakor”

  1. Peggy Says:

    Är detta inte samma recept som Jacob Wismar presenterar på recept.nu? Var får ni era recept ifrån? http://www.recept.nu/1.154506/jacob_wismar/varmratter/agg_mejeri/nyttiga_pannkakor

Kommentera receptet