Nyttig kladdkaka
Detta recept på nyttig kladdkaka smakar nästan som vanlig kladdkaka. Nästan helt fettfri är den.
Näringsvärde per portion
Energi: 182
Kolhydrater: 33
Protein: 5
Fett: 4
Tillagning av nyttig kladdkaka
Tar cirka 45 minuter att baka.
- Smörj och mjöla en form och sätt ugnen på 175 C.
- Blanda ihop sirap, ägg, socker, kakao, salt och sedan kesella och mjöl. Rör ihop till en jämn smet.
- Fördela jämt i formen och grädda 25 minuter.
- Strö över lite florsocker. Servera med lite vanilj kesella, glass eller färska bär.
Ingredienser till nyttig kladdkaka
Cirka 8 bitar.
- 1 dl sirap (ljus)
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 dl strösocker
- 2 st ägg
- 4 msk kakao
- 1 krm salt
- 1 dl vetemjöl
- 1 dl 1% kesella
- 1 msk florsocker till garneringen
- 1 tsk smör eller margarin till formen
november 7th, 2010 - 9:28 f m
Det går utmärkt att pensla formen med matolja och ströa med kokos, så slipper man det onyttiga mättade fettet.
Tack för ett bra recept!