Linsgryta med kokosmjölk

Ingredienser:

  • 2 dl röda linser
  • 1 burk kokosmjölk (400 ml)
  • 1 gul lök (hackad)
  • 2 vitlöksklyftor (hackade)
  • 1 msk riven ingefära
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk chilipulver (valfritt)
  • 2 msk olivolja
  • 5 dl grönsaksbuljong
  • Salt och peppar

Tillagning:

  1. Hetta upp olivolja i en kastrull och fräs lök, vitlök och ingefära tills mjuka.
  2. Tillsätt linser, kryddor och buljong. Låt koka i ca 15 minuter.
  3. Häll i kokosmjölken och låt sjuda i ytterligare 10 minuter tills linserna är mjuka.
  4. Smaka av med salt, peppar och chilipulver om du vill ha mer hetta.

Börja laga hälsosamt idag

Följ våra enkla recept och inspireras till en sundare livsstil. Gör hälsomat till en del av din vardag!

Rulla till toppen