Bulgursallad med halloumi

Att ha alltid ett paket bulgur hemma rekommenderas starkt. Med det som bas kan du sen snabbt sno ihop en god och nyttig sallad med det du råkar ha hemma. Igår blev det en en bulgursallad med halloumi för min del.

4 personer/4 portioner bulgur

  • 500g halloumi
  • 4 nektariner
  • 1 ask körsbärstomater
  • 1 liten röd lök
  • Turkisk yoghurt
  • Salt
  • Peppar
  • Rödvinsvinäger
  • Olivolja
  1. Koka bulgurn enligt instruktionerna på. Skär halloumin i bitar och fräs i lite olja, gärna i en grillpanna.
  2. Under tiden bulgurn kokar och halloumin steks så förbereder du resten av ingredienserna. Dela körsbärstomaterna på mitten, hacka löken fint och skär nektarinerna i bitar. Ett tips är att använda en lökhackare så går det snabbare att hacka löken.
  3. Blanda alla ingredienser i en bunke tillsammans med en skvätt olivoja och rödvinsvinäger. Servera ljummen eller kall tillsammans med en klick turkisk yoghurt.

Fungerar även bra som matlåda dagen efter.

,

Kommentera receptet