Nyttig kladdkaka

kladdkaka nyttig Nyttig kladdkaka

Detta recept på nyttig kladdkaka smakar nästan som vanlig kladdkaka. Nästan helt fettfri är den.

Näringsvärde per portion
Energi: 182
Kolhydrater: 33
Protein: 5
Fett: 4

Tillagning av nyttig kladdkaka
Tar cirka 45 minuter att baka.

  1. Smörj och mjöla en form och sätt ugnen på 175 C.
  2. Blanda ihop sirap, ägg, socker, kakao, salt och sedan kesella och mjöl. Rör ihop till en jämn smet.
  3. Fördela jämt i formen och grädda 25 minuter.
  4. Strö över lite florsocker. Servera med lite vanilj kesella, glass eller färska bär.

Ingredienser till nyttig kladdkaka
Cirka 8 bitar.

  • 1 dl sirap (ljus)
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 dl strösocker
  • 2 st ägg
  • 4 msk kakao
  • 1 krm salt
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl 1% kesella
  • 1 msk florsocker till garneringen
  • 1 tsk smör eller margarin till formen

,

1 kommentar till “Nyttig kladdkaka”

  1. My Says:

    Det går utmärkt att pensla formen med matolja och ströa med kokos, så slipper man det onyttiga mättade fettet.

    Tack för ett bra recept!

Kommentera receptet