Nyttig äppelpaj

nyttig appelpaj Nyttig äppelpaj

Äppelpaj är gott och klassiskt och är ett måste att unna sig ibland. Här är ett lite nyttigare recept på äppelpaj. Inget socker. Mjölet är blandat; havregryn, grahamsmjöl och vetemjöl.

Tillagning av nyttig äppelpaj

  1. Skala äpplen, skiva klyftor och lägg i en form som är smord.
  2. Strö över kanel, russin, solroskärnor och kokos.
  3. Blanda havregryn, vetemjöl och grahamsmjöl. Tillsätt flytande margarin.
  4. Fördela smuldegen med äpplena.
  5. Strö kanel över pajen.
  6. Grädda i mitten av ugnen på 225C i ungefär 15-20 minuter.

Ingredienser till nyttig äppelpaj
Cirka 5 personer.

Pajdeg

  • 1/2 dl grahamsmjöl
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 1/2 dl havregryn
  • 1 dl flytance margarin

Fyllning

  • 5 st äpplen
  • russin
  • kanel
  • solroskärnor
  • kokos

, , , ,

Kommentera receptet