Nyttig äppelpaj
Äppelpaj är gott och klassiskt och är ett måste att unna sig ibland. Här är ett lite nyttigare recept på äppelpaj. Inget socker. Mjölet är blandat; havregryn, grahamsmjöl och vetemjöl.
Tillagning av nyttig äppelpaj
- Skala äpplen, skiva klyftor och lägg i en form som är smord.
- Strö över kanel, russin, solroskärnor och kokos.
- Blanda havregryn, vetemjöl och grahamsmjöl. Tillsätt flytande margarin.
- Fördela smuldegen med äpplena.
- Strö kanel över pajen.
- Grädda i mitten av ugnen på 225C i ungefär 15-20 minuter.
Ingredienser till nyttig äppelpaj
Cirka 5 personer.
Pajdeg
- 1/2 dl grahamsmjöl
- 1 dl vetemjöl
- 1 1/2 dl havregryn
- 1 dl flytance margarin
Fyllning
- 5 st äpplen
- russin
- kanel
- solroskärnor
- kokos