Matlagningsingredienser

Om du vill experimentera lite själv med billiga och nyttiga ingredienser så är dessa varor något du bör ha med med när du planerar dina matrecept.

  • ACAI, ett energirikt bär med massor av antioxidanter. Dessa bär växer endast i Amazonas på palmträd. Går enklast att hitta i hälsobutiker i juiceform.
  • Lök, har en egenskap som ökar din ämnesomsättning och därmed fettbränningen.
    Lök har även antioxidanter och förbättrar immunförsvaret.
  • Korn används i ris, risotto, soppor och förekommer även i frukostflingor.
    Det är fiberrikt och har samtidigt ett lågt glykemiskt index  (GI).
  • Bovete har ett lågt GI-värde och innehåller mycket protein. Man kan göra gröt av det tillsammans med havre – lägg på lite färska bär på toppen för att njuta av en nyttig frukost.
  • Linser och bönor är fulla av vitaminer och proteiner. Används som antiåldringsdiet och har lågt GI. Används bäst i sallader och soppor.
  • Chili hjälper mot hdl kolesterolvärden, immunförsvaret, ökad fettförbränning, piggar upp samt höjer aptiten.
  • Nötter och frön är perfekt att gå och småäta på när man känner sig hungrig. Lagom med protein, kolhydrater och fetter (och bara nyttiga fetter), samt innehåller hög halt av e-vitamin.
    Sägs även förstärka minnet.
  • Groddar är en av de bästa c-vitaminkällorna, innehåller även massa proteiner. Kan ätas med sallad, grönsaksjuice eller soppa.
  • Yoghurt har massor av bra bakterier som håller igång din mage och gör att den fungerar bättre generellt. Osötad och naturell är bäst. Toppa med färska frukter istället.