Laxgryta

Lax och fisk i allmänhet är jättenyttigt ur flera olika aspekter. Just lax är en ganska fet fisk men fetterna den innehåller är bara bra och förebygger åldersjukdomar.
Smarrig och även ganska nyttig gryta med lax i. Gillar du smakrika rätter så kan du testa att ha i lite färsk rosmarin.

Gillar du lax ska du absolut prova på denna laxgryta.

Tillagning av Laxgryta

  1. Dela upp laxen i stora tärningar. Hacka och skala vitlök.
  2. Stek laxen i olja lite snabbt, samt salta och peppra.
  3. Vispa mjöl, grädde, buljongtärning, rosmarin och citronsaft i en gryta.
  4. Tillsätt vitlök och lax i grytan. Låt sjuda ca 3-5 minuter. Vill du kan du strö över citronskal, oliver och rosmarin.

Ingredienser till Laxgryta

  • 500 gram laxfilé. Helst ben- och skinnfri.
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 2 1/2 dl matlagningsgrädde (Mager variant?)
  • 1 msk olivolja
  • 1-2 tsk rosmarin
  • 1/2 msk vetemjöl
  • 1 krm nymald svartpeppar
  • 1 tsk salt
  • 1/2 pressad citron
  • 1/2 dl svarta oliver

, , , ,

Kommentera receptet